UX/UI dizajn

Kurs UX/UI Dizajna ima zadatak da omogući polaznicima da po završetku kursa sami uspješno dizajniraju aplikaciju i web sajt. Kroz obuku polaznici će naučiti pravila neophodna za uspješan UX/UI Dizajn kao i savjete za početak karijere u ovom polju.
Predavač:
680 KM
900 KM

Detaljnije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Naučite kako se baviti trenutno najtraženijim zanimanjem u svijetu dizajna. Na ovom kursu savladaćete osnove UX (User Experience) i UI (User Interface) dizajna. Kroz praktične primjere naučićete da razmišljate kao UX/UI dizajner i koji su najpopularniji alati i softveri za rad. Tokom obuke proći ćemo skiciranja, prototipe, testiranje i pripremu aplikacije ili web stranice za development fazu. Cijeli kurs je baziran na praktičnim primjerima kako bi polaznici po završetku stekli potrebna znanja da sami uspješno dizajniraju svoju prvu aplikaciju ili web stranicu u Figma softveru.
Za ovaj kurs vam je potrebno poznavanje osnova grafičkog dizajna, tj. osnove rada u programima Adobe Illustrator i Photoshop. Prethodno poznavanje web tehnologija nije obavezno, ali je svakako prednost za uspješnu realizaciju UX/UI kursa.

Šta ćete naučiti

Sadržaj kursa

– Razlike između UX i UI Dizajna
– Elementi UX Dizajna
– Elementi UI Dizajna

– Figma/Adobe XD/Sketch – osnovni pregled

– Upoznavanje programa
– Pokretanje prvog projekta
– Wireframe (skiciranje)
– Sadržaj i tipografija
– Ilustracije i grafički elementi
– Prototipi aplikacije
– Uvod u dizajn sisteme
– Priprema projekta za development fazu

– Pravila i strategija
– Grid, Boje, Tipografija, Ilustracije i njihova implementacija
– Responsive dizajn

– Postavljanje projekta
– Pravila i principi Mobile dizajna

– Savjeti za portfolio i dalje usavršavanje

O predavaču

UX/UI dizajner sa 5+ godina iskustva, trenutno dio kompanijie Mistral. Nakon diplomiranja na Grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama fokusirao sam se na razvoj digitalnih proizvoda, sa naglaskom na korisnička iskustva (UX) i sam izgled proizvoda (UI). Radio sam na mnogim projektima: od freelance rada sa klijentima, preko razvoja proizvoda u start-up kompanijama, te i kao dio timova unutar korporacija.

Informacije

  • 12.09.2022 - 02.12.2022

Večernji termini radnim danima.

40 časova
Nastava u učionici / online

Način izvođenja nastave

Za pojedine kurseve omogućili smo uživo u učionici i online u realnom vremenu.

Nastava u učionici – Obuke se odvijaju u našem prostoru u Banjaluci, na adresi Petra Preradovića 12.

Online – Obuka se odvija putem naše online platforme za edukaciju u realnom vremenu. Svi polaznici koji pohađaju nastavu na ovaj način imaju dvostranu interakciju sa predavačima i mogućnost razmjene materijala, baš kao da su u učionici.

Napomena: Online nastava nije moguća na svim kursevima koje nudi Q Station.

Plaćanje

Na 4 jednake mjesečne rate bez kamate
Svim polaznicima omogućavamo da cijenu kursa plate u četiri jednake mjesečne rate bez kamate uz minimalnu papirologiju.

Plaćenje u 24 mjesečne rate sa grejs periodom od 9 mjeseci bez kamata
Zahvaljujući partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća (EDA) i MF Bankom, omogućili smo za naše polaznike i beskamatne kredite za kurseve (jedan ili više kurseva – npr. osnovni i napredni kurs) čiji je ukupni iznos preko 1000.00KM. Time je omogućeno da kurseve plaćate tek nakon 9 mjeseci od početka prvog kursa (grejs period) do 24 rate bez ikakvih kamata i troškova obrade kredita. Uslov za dobijanje ovog beskamatnog kredita jeste da na bilo koji način vi ili sudužnik (može biti i član porodice) možete dokazati da ostvarujete mjesečni prihod u minimalnom iznosu od vrijednosti mjesečne rate kredita.

Cjelokupan iznos
Svim polaznicima koji odluče unaprijed platiti cjelokupan iznos kursa odobrava se dodatnih 5% popusta na ugovorenu cijenu kursa.

Napomena: Cijene kurseva su izražene u konvertibilnim markama i bez PDV-a (17%).

Često postavljena pitanja

Bilo da ste odabrali kurs u učionici (u Banja Luci) ili online, vi ćete imati direktnu interakciju sa predavačem u realnom vremenu i radićete prema istom planu i programu. Iz tih razloga, nema razlike u kvalitetu izvođenja nastave bez obzira na način na koji pohađate kurs.

Većina naših kurseva organizovana je po principu 3+1. Tokom prvog dijela, odnosno 3 mjeseca aktivne obuke (12 sedmica / 24 blok časa/ 48 školskih časova / 36 sati nastave), na časovima stičete znanja planirana kroz plan i program kursa. Drugi dio obuke se odnosi na samostalni rad bez učešća predavača (s tim da imate jednu “Joker pomoć”). Cilj praktičnog dijela kursa je da dokažete svoje stečeno znanje na realnom projektu koji je ujedno i vaša sertifikacija, ali i da imate samostalni rad kojeg možete pokazati i demonstrirati potencijalno novom poslodavcu ili novom klijentu.

Svaki kurs možete platiti  na više jednakih mjesečnih rata bez  troškova obrade i kamata. Procedura je vrlo jednostavna, a podrazumijeva potpisivanje Ugovora bez ikakvih garancija i posebnih uslova. Ukoliko Vam broj mjesečnih rata odabranog kursa nije dovoljan i treba Vam više vremena za otplatu, možete iskoristiti mogućnost plaćanja putem MF Banke, zahvaljujući parterstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća (EDA). MF Banka Vam omogućava kreditiranja sa grejs periodom od 9 mjeseci i mogućnost plaćanja do 24 mjesečne rate, bez kamate.

Ukoliko nemate vlastiti laptop, to nije prepreka pohađanju nastave. Mi ćemo vam obezbijediti potrebnu opremu – desktop računare i laptope koje ustupamo polaznicima na korištenje za vrijeme trajanja nastave. Ipak, naša preporuka je da imate vlastiti računar i da ga koristite na časovima radi ispunjavanja zadataka i daljeg usavršavanja.

Povezani kursevi

Cijena mjesečne rate već od 59.00KM

Drugi kursevi

Prethodno
Sljedeće
Prijavi se
UX/UI dizajn
680 KM
Prijavi se
Cijena mjesečne rate već od 59.00KM