+387 65 45 45 30

Q Station kurs

Python – napredni kurs

Python napredni kurs osmišljen je sa ciljem da znanje koje ste stekli na osnovnom kursu unaprijedite i time postanete kompletan Python developer. Njegova svrha jeste da po završetku ovog kursa možete samostalno da radite u Python-u i time postanete konkurentni na tržištu rada.

850 KM
Python – napredni kurs

48

Nastava u učionici

4x mjesečne rate

2x sedmično u večernjim terminima

početak

Q Station ti obezbjeđuje

 • Završni sertifikat
 • Podrška predavača
 • Dostupnost materijala
 • Portfolio projekata za CV

PREGLED KURSA

Detalji o kursu Python - napredni kurs

Napredni kurs Pythona predstavlja nastavak onoga što je naučeno na Osnovnom kursu Pythona. Sam kurs je baziran na Flask frameworku i njegova upotreba je veoma raširena, koriste ga neke od najvećih kompanija, kao što su YouTube, Facebook, NASA, Netflix i mnogi drugi. Flask daje mogućnost da se kreiraju male ali isto tako i velike i skalabilne web aplikacije. Na ovom kursu ćete naučiti kako koristiti Flask framework i kako napraviti web aplikacije koje će krajnji korisnici koristiti.

ŠTA ĆEŠ NAUČITI

Ovladaj najbitnijim alatima i znanjima

Kako funkcionišu HTML, CSS i Jinja2

Kako koristiti napredne koncepte baza podataka

Kako kreirati web aplikacije pomoću Flask frameworka

Kako pisati “sigurne” aplikacije

Kako koristiti Docker

Kako se koriste Amazon Web Servisi

SADRŽAJ KURSA

Dva puta sedmično - 48 časova

 • Uvod u HTML, CSS i Jinja2

 • SQLAlchemy i Redis

 • Flask

 • JWT Tokeni i OAuth2

 • Docker

NASTAVA

Način predavanja

Python kurs se može pohađati na jedan od ponuđenih načina izvođenja nastave.

Nastava u učionici

Nastava se odvija u našim prostorijama na adresi Petra Preradovića 12 u Novoj Varoši. Obezbijedili smo 5 namjenskih prostorija za održavanje edukacija, a svim polaznicima kojima je to potrebno obezbjeđujemo opremu za rad.

Online nastava

Nastava se odvija putem Zoom platforme i zaista se trudimo da u najvećoj mogućoj mjeri rekreiramo atmosferu iz učionice. Nastava je interaktivna, polaznici mogu međusobno da komuniciraju, postavljaju pitanja predavačima i dijele ekran. Svi video i ostali materijali su dostupni polaznicima nakon predavanja.

Napomena: Online nastava nije moguća na svim kursevima koje nudi Q Station.

TIM PREDAVAČA

Predavač kursa

teacher image
Ognjen Đukić

Python

Ja sam backend developer i trenutno radim u kompaniji Klika. Svoju IT karijeru sam počeo dana kada sam upisao ETF i na prvoj godini se upoznao sa programskim jezikom C. Nakon toga je uslijedio niz programskih jezika kao sto su C++, Java i C#. Osim samih programskih jezika, uslijedilo je učenje o kriptografiji, bazama podataka, strukturi podataka i algoritmima i drugim oblastima iz IT svijeta. Uporedo sa učenjem na fakultetu, samostalno sam krenuo sa učenjem skripting jezika kao što su Python i Scala.

PLAĆANJE

Jednostavan način plaćanja

Na 4 jednake mjesečne rate bez kamate
Svim polaznicima omogućeno je plaćanje u 4 mjesečne rate. Prva se plaća nakon potpisa ugovora, a sve ostale idu na mjesečnom nivou.

Cjelokupan iznos
Ukoliko se odlučite da uplatite čitav iznos odjednom, dobijate popust od 5% na ukupnu cijenu kursa.

Poseban popust
Članovi iste porodice ostvaruju popust od 10% na ukupnu cijenu kursa.
Studenti UNIBL imaju popust od 10% na ukupnu cijenu kursa.

*Popusti se ne sabiraju.

Plaćanje u ratama

212,5 KM / 4 mjeseca

Cijena kursa

850 KM

FAQ

Pitanja o kursu

 • Šta radi Python developer?

  Python je programski jezik koji se smatra jednim od najlakših za učenje i razumijevanje. Njegova široka primjena omogućava razvoj različitih vrsta projekata, od malih skripti do velikih aplikacija. Uz to, Python se može kombinovati sa drugim programskim jezicima, što mu daje dodatnu fleksibilnost. Ako se odlučite da naučite i popularni Django framework, otvara vam se mogućnost kreiranja interaktivnih internet stranica i portala sa velikim brojem korisničkih funkcija.

 • Po čemu se razlikuje osnovni Python kurs od naprednog?

  Napredni kurs Python programiranja naglasak stavlja na razvoj web aplikacija koristeći Flask framework. Takođe, polaznici će dobiti kompletno razumijevanje rada HTML-a, CSS-a i Jinja2-a, te kako da koriste baze podataka sa naprednijim konceptima. Osim toga, upoznaće se sa sigurnosnim aspektima razvoja aplikacija, korištenjem Docker-a za upravljanje kontejnerima i korištenjem Amazon Web Servisa.

 • Da li je potrebno određeno predznanje za kurs?

  Napredni kurs Python programiranja zahtijeva određeno predznanje koje uključuje osnovno poznavanje Python programskog jezika, kao i rad sa GIT-om i korištenje alata za testiranje poput Postman-a. Međutim, ako već imate određeno iskustvo u radu sa Python-om, tada ćete se lako prilagoditi našem naprednom kursu.

 • Da li ću po završetku kursa biti spreman/a za samostalan rad?

  Po završenom naprednom kursu Python programiranja, bićete spremni za samostalan rad kao Python programeri. Steći ćete praktično iskustvo radeći na završnom projektu prilikom čega ćete primjeniti stečena znanja. Ukratko, po završenom naprednom kursu Python programiranja bićete spremni i kvalifikovani da se priključite radnoj snazi kao Python programeri.

Opšta pitanja

 • Da li se kursevi održavaju online ili u učionici?

  Ispod svakog kursa je naznačen i način na koji se održava nastava.

 • Šta da radim ukoliko ne mogu prisustvovati času?

  Javite se predavaču, a čas ćete moći nadoknaditi uz pomoć dostupnih materijala kao i predavača.

 • Kako da znam da je ovaj kurs dobar odabir za mene?

  Uvijek možete doći na Dan otvorenih vrata prije početka same nastave, a svakako i na probni čas. Pregledajte informacije o kursevima na našoj internet stranici i budite slobodni da nas kontaktirate.

 • Da li mogu da se zaposlim nakon završenog kursa?

  Samo znanje i vještine koje ćete steći pohađajući kurseve čine vas konkuretnim na tržištu rada. Uz samostalan rad sigurni smo da ćete biti pravi izbor za poslodavca.

 • Šta dobijam nakon završenog kursa?

  Nakon aktivne obuke, imate mjesec dana da radite na završnom radu koji pregleda vaš predavač. Taj rad, kao i svi drugi tokom pohađanja kursa, ostaju dio vašeg portfolija i mogu vam pomoći pri apliciranju za posao. Takođe, dobijate i sertifikat o stečenom znanju.

 • Šta mi je potrebno od opreme za pohađanje kursa?

  Ukoliko nemate sopstveni laptop, mi ćemo vam isti obezbijediti.

Pogodnosti za firme

Za kompanije

Naše edukacije prate potrebe tržišta, jer mi nudimo jedinstvene kurseve iz najaktuelnijih oblasti IT-ja.Pogledaj našu ponudu i izaberi kurs prema svojim afinitetima.

Popust za više polaznika

Ukoliko dvoje ili više zaposlenih iz vaše kompanije pohađa neki od Q Station-ovih kurseva, ostvarujete popust u iznosu od 10%.

Kratki kurs iz osnova Projektnog Menadžmenta

Svakoj firmi su potrebni ljudi koji razumiju principe Projektnog Menadžmenta, zbog toga za sve zainteresovane na kraju kurseva organizujemo radionice gdje se upoznaju sa osnovama ove oblasti.

Tražite talente?

Po svakom završenom ciklusu preporučićemo vam najtalentovanije polaznike iz Vama interesantnij oblasti.

Python – napredni kurs

Python – napredni kurs

Ognjen Đukić
3 mjeseca

850 KM