Branko Petrović

Generalni menadžer i predavač u Q Station-u

O meni

Zahvaljujući mojoj radoznalosti ali i egu sa 16 godina počeo sam praviti prve web sajtove u HTML-u i CSS-u, usputno sticao znanja u radu sa Adobe Photoshop i Illustrator odnosno znanja iz oblasti dizajna, da bi potom igrom prilika tu supu začinio znanjima iz marketinga, prevashodno digitalnog. Tu naravno nije bio kraj…

Zbog svoje proaktivnosti bio sam član i predvodnik studenata i omladinaca u našoj zemlji vršeći različite pozicije i funkcije, gdje sam kroz rad u organizacijama stekao iskustvo u planiranju, vođenju, realizaciji i odlučivanju u različitim projektima, zatim pokretao vlastite mikro biznise a uz sve to ostvario i moju želju da budem policijski službenik MUP-a RS. I tako prije nešto više od godinu dana odvažim se da napustim, sada već svima dobro poznatu “zonu komfora” sa gledišta standarda života, odnosno napustim policijski poziv i pređem u softversku kompaniju JSGuru kao projekt asistent.

Po ulasku u IT vode orijentišem se na, za mene ali i za firmu u poslovnom smislu, tada potpuno nepoznatu tehnologiju – cloud, tako pokrećem i prvu cloud zajednicu u Banja Luci – AWS User Group Banja Luka, stičem prve sertifikate u AWS Cloud tehnologiji i uspjevam zajedno sa timom koji sam predvodio da uvrstim cloud servis kao novu uslugu naše kompanije i da JSGuru postane prvi domaći partner najvrijednije kompanije svijeta Amazon Web Service. Danas pored pozicije generalnog menadžera, radim kao i AWS Solution Architect stvarajući nove inovativne projekte, od kojih je jedan i Educor za koji sam osvojio 2. mjesto na takmičenju UNDP-a u BiH. I za kraj ja sam ujedno i lijeni bloger – cyberwalk.io.

Linkovi

Reference

  • KURSEVI
  • POSTOVI
  • PROJEKTI